Lipp sai kolmevärviline: kollane – roheline – pruun; keskel pruun majakujuline puu, selle all tekst KARLOVA.

Kollane – päike, soojus, puit, puumajad ja värvid Karlovas.

Roheline – roheline Karlova, roheline mõtteviis ja roheluse, rohealade hoidmine ja säilitamine.

Majakujuline puu on Karlova Seltsi logol, mille autor on Vambola Moldov. Logo tutvustuseks kirjutas ta: „Tunnuslause „Karlova - Suur puust linn“ – elukeskkond, mis oma eripära ja arhitektuurse struktuuriga eeldab inimestelt teatud elustiili. … Teatud moel joonistatud tänavate rägastik meenutabki puud … Puud ja tänavad ja maja on kõik seal sees olemas ja võib-olla veel midagi – igaüks otsib ja leiab selle sealt üles.“ Tunnuslause ise pärineb kirjanik Mehis Heinsaarelt ja logol olev puu on päriselt ka olemas – suur looduskaitsealune tamm Õnne ja Kalevi nurgal.

Lipu kujundas Aide Eendra, lipud tegi valmis Lipuvabrik OÜ.

Lipp tuleb heisata Karlova päevade ajal, samuti perekondlikel tähtpäevadel ja igal ajal, kui tunnete et teil on rõõm elada Karlovas.

Esimest korda lehvis Karlova lipp Karlova Sadamas 1. mail, Emajõe hooaja avamisel, päris uhke oli seda vaadata. Seltsi ruumide juures Tähe 20 heisati lipp 11. mail. Hetkel on suuri majalippe tellitud 15, väikesed käsilipud tulevad tänavale Karlova Päeva rongkäigus. Lipu kavand on hästi vastu võetud, loodame, et lipp saab Karlovale omaseks ja aitab karlovlaste meie-tunnet hoida. Kes soovib, saab ka endale Karlova majalipu tellida.

Majalippu (105x165 cm) saab tellida kirjutades ailile@gmail.com.